Skydd och Kläder

Alpinestars

2009-10-07 20:34 #0 av: MattiasNowak

Alpinestars är ett företag som tillverkar skyddsutrustning för motorcyklister och även för tävling med bilar. Namnet kommer från engelska översättningen för Edelweiss.

Alpinestars grundades 1963 av Sante Mazzarolo i Asolo, Italien. Från början tillverkade man pjäxor och vandrarkängor men gick ganska fort över till att tillverka stövlar för motocross.

Under 1990-talet utökade företaget och började då tillverka all möjlig skyddsutrustning inom motorsport. Allt från handskar till jackor och hela skyddsoveraller i skinn.

bild1.jpg
Foto: Flickr 2009-10-07

Fram till 1996 såldes även mountainbikes tillverkade av Alpinestars.
Nu för tiden har Alpinestars kontor i både Los Angeles och Tokyo. Huvudkontoret och utvecklingsavdelningen ligger fortfarande kvar i Asolo som ligger i norra Italien.

Företaget ägs och drivs idag av Sante´s son Gabriele Mazzarolo. Dom är nu ett märke känt över hela världen och tillverkar skydd och kläder som används inom många stora tävlingar.

Nicky Hayden och Casey Stoner som båda vunnit MotoGP använder Alpinestars utrustningar. Inom biltävlandet använder bland annat Fernando Alonso och Jimmie Johnson i Nascar Alpinestars kläder och skydd.

En annan person som använt Alpinestars är The Stig i Top Gear som använt en helvit skinnoverall från Alpinestars.

Alpinestars har även designat modekläder för både män och kvinnor. Designen är baserad på deras kläder från motorsporten.

 

Källa: Wikipedia 2009-10-07

//Mattias - Nowakfoto.se

Sajtvärd för Motorcykel iFokus
Medarbetare på Engelskt fullblod iFokus

Anmäl
2009-10-08 19:45 #1 av: nera

Vet du något om detta märke ligger högt prismssigt mot andra märken ?

Anmäl
2009-10-08 20:34 #2 av: MattiasNowak

Vad jag kan se så ligger dom väl ungefär i samma prisklass som Fox, Thor och liknande kända märken.

 

//Mattias - Nowakfoto.se

Sajtvärd för Motorcykel iFokus
Medarbetare på Engelskt fullblod iFokus

Anmäl
2009-10-08 20:38 #3 av: nera

OK.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.