Touring

Off Road Körning

2009-08-06 18:44 #0 av: nera

Att åka Off Road kan innebära mycket. Man kan köra tävling, eller man kan göra som vi gör, puttra runt lugnt och sansat i skog och mark för att samtidigt få avnjuta naturen och upptäcka nya ställen som man inte visste fanns. Att åka Off Road för oss innebär även att åka både på grusvägar och även andra gamla avdankade asfaltsvägar, som inte är så trafikerade längre. Våran fina Honda Trans Alp har burit oss många mil - Off Road.

 

Direktöversätter man ordet Off Road, så kan man jämföra det ungefär med att: "Man åker utanför vägen." Man hör ju på ordet vad det betyder och man kan lätt bilda sig en egen uppfattning om vad denna körning eventuellt kan handla om. Och här hos oss så tycker vi mycket om att åka på detta vis. Men det finns naturligtvis gränser med det åkandet. I alla fall för mig - som sitter bakpå.

Off Road körning

När gubben min tar sig en tur ensam ute i skog och mark med sin gamla Honda XL 600, ( med kickstart), så drar han ofta ut långt bort i skogarna. Och visst har det hänt att han kört fast i både kärr och bäckar. Fast inte så ofta. Men det har hänt.

En natt kom han hem alldeles dyblöt och full i lera från topp till tå. Då satt hans motorcykel fast kvar i skogen, så han hade fått ringa efter skjuts - först efter att han hade fått promenerat genom mörkret i skogen 5 km tills han kom fram till civilisationen och kunde låna en telefon! Mobilen hade han omedvetet trampat ner i leran i mörkret. Den ligger i tryggt förvar i backen till efterlevande generationer. Men han kom hem helskinnad i alla fall och det var huvudsaken. Motorcykeln fick han få hjälp att hämta hem dagen efter.

Vid ett annat tillfälle så var vi båda två ute på upptäcktsfärd i skogarna mellan Västerås och Sevalla,( i Västmanlands län). Gubben min tog ut en väg på GPS:en som skulle leda oss rätt, som en genväg. Trodde vi.

Vi åkte på denna traktorväg genom skogen i en halvtimme, bara för att få uppleva att vägen till sist var avstängd och oframkomlig. Man kunde heller inte komma fram på sidan om vägen, eftersom skogen var för tät. Så då var det bara att vända om och åka tillbaka hela vägen.

Ibland så stämmer inte riktigt verkligheten överrens med dessa moderna apparater som kallas GPS.

Ja, sådana liknande tillfällen har varit många då vi varit ute och åkt under årens lopp. Men vi tycker om att prova nya småvägar, så man får väl skylla sig själv kanske...

S4300036.JPG

 

Off Road åkning finns ju även inom bilvärlden och cykling med såklart. Och det är upp till var och en i eller på vilket fordon man vill ta sig fram. Även vad man är ute efter att uppleva med sin åkning. Vissa är tävlingsinriktade och vill tävla i denna körning. Eller också är man "upptäckare" som vi är och åker ut på upptäcks färd med sin motorcykel. Det är en smaksak.

Men en sak är säker och det är att Off Road åkning är något som vi här alltid gillat och kommer alltid att gilla, så länge vi lever och kan åka.

 

100_2081.JPG

 

Jag lägger med några länkar på diverse Off Road hojar, så får ni se och bedöma själva vad som finns i den vägen.

Honda Off Road cyklar

Off Road Yamaha

BMW och lite annat

Kawasaki Off Road

KTM off road

 

Bilderna jag lagt med i artikeln är våra egna.

Anmäl
2009-08-08 22:49 #1 av: nera

Idag har vi varit ute på en långtur igen i värmen. Det blev nästan 30 mil.

Fast det var nästan för vamt att åka. Pust...

Anmäl
2009-08-08 23:03 #2 av: leo-

Du får skaffa ett par sådana här så att du inte trillar av

http://www.chinavasion.com/product_info.php/pName/sunglasses-camera-with-4gb-mp3-player-builtin-earphones/

Har länge tänkt på sådana själv Skrattande

Det hade varit roligt att ha filmer från klubbkörningar

Anmäl
2009-08-08 23:06 #3 av: nera

Jaaa! WOW, visst skulle det va nåt.Skrattande

Nu ska jag gå och skriva till jultomten med en gång Flört

Anmäl
2009-08-09 00:59 #4 av: nera

Fikapaus i skogen

 

Nummerplåten är borttagen i fotoprogram, så ni behöver inte undra ifall vi åker olagligt FlörtSkrattande

Anmäl
2009-08-09 01:13 #5 av: leo-

Njae det vet vi inte om vi tror på Flört

 

Stannat mitt ute i skogen har jag aldrig gjort trots att min är en Scrambler sägs det (men egentligen en hottad gatcykel som Triumphs ganska nya modell)

Det har alltid blivit att man stannat vid ett kaffeställe på vägen

Anmäl
2009-08-09 22:45 #6 av: nera

# 5 Jodåvars. Det händer det också. Även att man stannar och tar en bit mat också på nåt schysst ställe.

Men det är lika mysigt att ha med sig kaffe och matsäck att avnjuta ute bland myror, mygg och annat otyg som förstör alltihopa..Tungan ute

Ibland har jag suttit och borstat bort myror från stället i en kvart efter stoppet i skogen..Skrikandes

 

Har du nåt nytaget foto på din hoj leo? Du får mer än gärna lägga in det här isåfall.  Är nyfikenGlad

Anmäl
2009-08-09 22:49 #7 av: leo-

inget nytaget men det kan väl fixas nån dag

just nu är det för mörkt

Anmäl
2009-08-10 14:04 #8 av: leo-

Lägger den i admin tråden

Anmäl
2009-08-10 16:54 #9 av: nera

OK. Glad

Anmäl
2009-08-12 13:06 #10 av: MattiasNowak

Förhoppningsvis så blir det lite offroad idag, frugan ska till hästen och för att komma dit så krävs det i alla fall lite grussprättning.. Glad

 

 

//Mattias - Nowakfoto.se

Sajtvärd för Motorcykel iFokus
Medarbetare på Engelskt fullblod iFokus

Anmäl
2009-08-12 15:58 #11 av: nera

Låter härligt Mattias Glad

 

( P.S: Jag har också haft häst en gång i tiden. 2 st närmare bestämt, varav den ene hette Leo....Det du leo har jag alldeles glömt att berätta för dig Flört)

Anmäl
2009-08-12 16:00 #12 av: leo-

jag är mer lik en åsna Glad

Lika envis iallafall Skrattande

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.