2009-08-02 19:45 #0 av: leo-

Din iFokus-sajt är nu skapad och det här är den första artikeln i ditt artikelsystem. Denna artikel är automatgenererad och innehåller lite information om vad du bör sätta igång med först för att bli klar för lansering av din sajt.

1. Artiklar

När din sajt ska lanseras är det viktigt att det finns något att läsa för de besökare som kommer hit redan från början. Om din sajt ger intryck av att vara halvtom finns risken att besökarna inte tycker att det är intressant att komma tillbaka. Vi rekommenderar därför att din första åtgärd som sajtvärd blir att lägga in 10-15 artiklar i artikelsystemet som ska finnas på plats när sajten lanseras.

Alla nya artiklar måste inte vara långa, egenförfattade texter. En artikel kan vara så mycket mer, t.ex. ett referat från en pressrelease, eller en samling länktips. För mer tips om artiklar, läs avsnittet om artiklar i din värdguide.

2. Forumet

För att dina första besökare ska kunna hitta rätt och känna att sajten är "färdig" är det viktigt att forumet redan har ett antal grupper och inlägg postade. Börja med att fundera igenom vilka grupper som sajten ska ha, och tänk på att i början är det bättre med få, mycket aktiva grupper än många grupper med få poster! Skapa t.ex. mellan tre och sju grupper indelade på vettiga ämnesområden och lägg in ett par poster i varje grupp.

3. Sajtens presentation

Under "Om sajten" har du möjlighet att beskriva din sajt och dig själv lite närmare för alla dina besökare. Vi rekommenderar att du ägnar en god stund åt att skriva en riktigt lättläst och informativ text om varför den här sajten finns och dessutom lite om dig själv, varför just du är lämpad att driva den här sajten och din bakgrund inom området.

Var rolig, var allvarlig, var informativ. Och lägg upp ett foto på dig själv under din presentation så att dina besökare kan få en personlig känsla av dig som värd!

4. Skriv om "Välkommen till min sajt"-meddelandet

När en besökare väljer att bli medlem på din sajt skickas automatiskt ett meddelande ut via det interna postsystemet. Det meddelandet ska du själv skriva om från det standardmeddelande som ligger där från början.

Det räcker med ett par rader där du hälsar medlemmen välkommen och berättar vad han/hon kan förvänta sig från dig och din sajt som medlem.

5. Gå igenom allt innehåll

När du gjort allt detta, ta en stund att gå igenom det innehåll som producerats, och bjud in en eller ett par vänner att titta igenom din sajt för att hitta fel eller komma med förslag till förbättringar. När du tycker att din sajt är redo att lanseras tar du bort denna artikel och meddelar iFokus!

Vi bakom iFokus önskar dig lycka till och hälsar dig varmt välkommen som värd!